Maikel's Blog Over Wonen

Dingen die je nog niet wist over led lampen

8 januari 2018 Maikel Bos 0 Comments

Dat led lampen beter zijn dan traditionele lampen, zoals gloeilampen en halogeen lampen, is tegenwoordig bij vrijwel iedereen bekend. Dit komt doordat led lampen veel energiezuiniger en duurzamer zijn. Led lampen zijn dus voordeliger voor zowel het milieu als je portemonnee. Aangezien de meeste mensen dit onderhand wel weten, bespreken we hier een paar dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over led lampen.

Led lampen zijn beter voor je ogen

Ten eerste zijn led lampen dus beter voor je ogen dan bijvoorbeeld spaarlampen. Vooral op werkplekken wordt veel gebruik gemaakt van TL verlichting en spaarlampen. Deze lampen werken op een bepaalde techniek waarbij de lamp per seconde honderden keren aan en uit gaat. Normaal gesproken ben je je hier niet bewust van, tenzij de lamp het bijna begeeft. Toch merken je ogen dit en ervaren dit als erg vermoeiend. Een led lamp blijft constant aan, waardoor het dus veel minder vermoeiend voor je ogen is.

Led lampen worden veel minder warm

Wanneer je nog nooit in de buurt bent gekomen van een led lamp die aanstaat, ben je er misschien nog niet van op de hoogte. Maar led lampen worden dus veel minder warm dan traditionele lampen. Een gloeilamp zet namelijk maar 10% van de energie om in licht en de rest in warmte. Een gloeilamp wordt dan ook ontzettend warm als deze aan staat en hier kun je je dan ook lelijk aan verbranden. Led lampen zetten daarentegen 80% van de energie om in licht, waardoor deze veel minder wam worden. Hierdoor zijn led lampen dus ook veel veiliger in het gebruik, aangezien je je er niet aan kunt verbranden.

Led lampen online bestellen

Tegenwoordig hebben led lampen eigenlijk dezelfde aanschafprijs als traditionele lampen. In het begin toen led lampen nog volop in ontwikkeling waren, waren led lampen ontzettend duur, maar deze periode is inmiddels voorbij. Daarnaast zijn er een heleboel webwinkels waar je led lampen kunt bestellen, zoals Lightexpert. Hierdoor hoef je dus niet meer perse naar de winkel te gaan, maar kun je eenvoudig vanuit je luie stoel je nieuwe led lampen bestellen.

Previous Post

Next Post