Maikel's Blog Over Wonen

Kunststof kozijnen worden verreweg het vaakst gekozen

2 september 2016 Maikel Bos 0 Comments

Goede kozijnen zijn cruciaal. Ze moeten zorgen voor goede isolatie, zodat je niet vast komt te zitten aan onnodige extra kosten. Ook moeten ze sterk en effici├źnt zijn, zodat je er nog jarenlang plezier van hebt, en ze niet binnen vijf jaar vervangen hoeven te worden. Toch moeten ze er ook mooi uitzien, zodat ze de samenhang van je interieur niet verstoren. Kunststof kozijnen voldoen aan al deze eisen. Ze zorgen voor perfecte isolatie, en gaan gemiddeld gesproken wel 50 jaar mee, zonder dat er enig onderhoud aan te pas hoeft te komen. De kleur blijft mooi zonder dat er geverfd hoeft te worden, en je kunt de kleur en ontwerp geheel zelf uitkiezen. De kozijnen zijn sterk en worden niet beschadigd door weersomstandigheden of rotting. Niet voor niets zijn kozijnen van kunststof de laatste jaren erg in trek.

Verbetering

De populariteit van de kunststof kozijnen is gestegen dankzij de technische verbeteringen ervan, die de laatste decennia hebben plaatsgevonden. Vroeger bleef de kleur van deze kozijnen veel minder lang mooi en fris, waardoor de kozijnen er algauw slordig en goedkoop uit gingen zien. Ook isoleerden kozijnen van kunststof veel minder goed. Ook vandaag de dag zijn er nog mensen die om deze redenen denken dat kozijnen van kunststof lelijk en onduurzaam zijn. In de praktijk blijkt dat deze problemen volledig verholpen zijn.

Ook bij ongevallen

In bepaalde situaties kan het hebben van kozijnen van kunststof goed van pas komen. Deze kozijnen zitten erg stevig vast. In tegenstelling tot bijvoorbeeld houten kozijnen schroef je ze niet zomaar even los. Hierdoor wordt inbraak vrijwel onmogelijk. Ook bij brand is dit soort kozijnen het veiligst. Kunststof weert namelijk vuur niet alleen af, het werkt ook nog eens zelfdovend.

 

 

 

Previous Post

Next Post