Maikel's Blog Over Wonen

Niet alleen planten, maar ook goed verzorgen

31 oktober 2018 Maikel Bos 0 Comments

Planten en bomen kunnen soms veel van je vragen. Ze willen niet alleen op een plek staan die goed voor ze is, maar bij wind check je of alle takken er nog aan zitten en in de zomer kijk je of alles wel genoeg water heeft. Als de bomen in je tuin nog klein zijn, kun je het makkelijk zelf. Maar als een boom te groot wordt of je hebt een half bos in je tuin, kan onderhoud wel eens iets te veel van je vragen. Het is dan ook goed dat je weet dat er mogelijkheden zijn om je bomen goed te laten onderhouden, of zelfs om je boom te verplanten.

Kappen of niet?

Natuurlijk wil je de bomen in je tuin, langs de straat of in het park het liefst zo groot en statig mogelijk zien. Maar als bomen oud worden, verliezen ze hun kracht en kunnen ze bij een storm zelfs een gevaar voor de omgeving vormen. Je kunt dan alleen nog kiezen voor een gecontroleerde kap, zodat er ruimte gemaakt wordt voor nieuwe aanplant. Maar wat nou als de boom nog voldoende sterk is, maar hij wordt gewoonweg te groot voor de plek waar hij ooit is neergezet? Een specialist in boomverzorging kan een volwassen Boom verplanten. Er kan gezocht worden naar een plek waar je de boom liever hebt. Zeker als deze boom of bomen zich aan de openbare weg of in andere openbare ruimten bevinden, is het raadzaam om je met advies te laten bijstaan door een deskundige en ervaren partij.

Ervaren boomspecialist

Iemand die bomen door en door kent, weet welke grond er nodig is voor elke soort. Je hoeft het maar te vragen, of er is parate kennis en voorbeelden van waar het niet goed uitgevoerd is. Kennis delen ze graag met je, over de wortels en de stam, het water en het zuurstofgehalte in de grond, maar ook hoe lang en oud ze worden, wat voor soort onderhoud ze vragen en welk ongedierte ze vaak aantrekken. Met een specialist ben je altijd het beste af.

Previous Post