Maikel's Blog Over Wonen

Verschillende webshops op het gebied van badkamerspullen

29 september 2015 Maikel Bos 0 Comments

Vorige week werd mij gevraagd om eens in beeld te brengen wat voor type webshops er op het gebied van wonen allemaal te onderscheiden zijn. Een week later, vandaag de dag dus, kan ik je vertellen dat dat heel wat webshops zijn. Zoveel zelfs, dat het moeilijk is om een onderscheid te maken en categorieën aan te brengen in de duizenden webshops op het gebied van wonen en leven. Vandaag spreek ik graag even met jullie over een bepaalde categorie, te weten de webshops op het gebied van badkamerspullen (ook wel sanitair genoemd). Er zijn veel verschillende webshops op het gebied van sanitair.

De webshops

Je kunt het je haast niet voorstellen, maar ook op het gebied van meubelen voor in de badkamer, denk aan baden, wasbakken en douches, zijn er heel veel webshops te vinden. Wereldwijd natuurlijk nog veel meer, maar in deze blog focus ik me even op de webshops op dit gebied die in Nederland gevestigd zijn (al weet je dat nooit helemaal zeker. Een bedrijf is wel verplicht om de contactgegevens online te zetten, maar niet alle bedrijven doen dit ook echt).

Voorbeelden van webshops op het gebied van sanitair

Als we het hebben over online winkels op het gebied van sanitair, dan kunnen we een onderscheid maken tussen de grote partijen en de bedrijven die wat kleiner zijn. De grote partijen hebben met een stuk of 4 a 5 webshops de markt voor meer dan vijftig procent in handen. Een grote speler is bijvoorbeeld Sanidump. Daarnaast zijn er bedrijven die wat minder groot zijn, maar ook een aanzienlijk marktaandeel hebben. Een voorbeeld van zo’n partij is Sanitairkamer. Om een beter beeld van deze bedrijven te krijgen, verwijs ik je graag even naar de websites van de ondernemingen.

Next Post